Kamu

Hanke: Kainuun museoviikon animaatiohahmo
Hallinnoija: Kainuun museo- ja kotiseutuyhdistys
23.5. – 24.7.2023

Hankkeessa kokoonnuttiin Kainuun museo- ja kotiseutuyhdistyksen sekä yhteistyötahojen Paltamo-Seuran, Riihipiha-museon säätiön, Sotkamo-Seuran sekä Kainuun Museon kesken Teams-kokouksissa sekä pidetttiin yhteyttä ja keskusteltiin sähköpostien  välityksellä.

Ajanjakson aikana tehtiin pieniä muutoksia animaatioihin ja lisäksi Eeva Kouvalainen teki kirjalliset ja kuvalliset ohjeet animaatioiden käyttöön ja niiden lisäämiseen eri formaatteihin, kuten kuviin, videoihin ym. Animaatiohahmosta tiedotettiin yhteistyötahojen Facebook- ja Instagram- tileillä ja lisäksi paikallislehtiin lähetettiin puffi aiheesta.

Fyysisestä hahmon printin muodosta tehtiin päätös. 700mm*1000mm kokoiset hahmotaulut (4kpl) tilattiin muille hankkeessa mukana oleville tahoille, paitsi hakija Kainuun museo- ja kotiseutuyhdistykselle, jolla ei ole fyysisiä tiloja, joissa se voisi hahmoa käyttää. Kyltit menivät Kainuun Museolle, Paltamo-Seuralle, Riihipiha -museon säätiölle sekä Sotkamo-Seuralle.

Hanke tuli kyseisenä ajanjaksona päätökseen.

Hankkeen aikana on hankesuunnitelman mukaisesti suunniteltu ja toteutettu animaatiohahmo osallistujien kanssa yhteistyössä. Hahmon toteuttajaksi valittiin taideyrittäjä Eeva Kouvalainen. Hahmoksi valikoitui metsänlapsi Kamu. Kamulla on laukku täynnä tarinoita, niksejä ja vippaskonsteja joka lähtöön. Hän kantaa mukanaan myös taika-avainta, jolla hän voi avata menneisyyden salaisuuksia.

Kamu-hahmosta tehtiin kolme animaatiopätkää sekä 10 erillistä fyysistä piirroshahmoa. Lisäksi toteutettiin ohjeet, kuinka animaatioita voi lisätä kuviin ja videoihin.

Kesäkuun 2023 aikana hahmoa käytettiin Kainuun Museoviikon sosiaalisen median tiedotuksessa hankkeen osallistujatahojen toimesta. Museoviikkoa vietettiin juhannuksen jälkeisenä viikkona. Fyysiset hahmokyltit on myös jaettu osallistuneille tahoille käyttöön museoilla museoviikon aikana ja jatkossa kunkin parhaaksi katsomilla tavoilla.

Jatkossa yhteistyötahot voivat käyttää animaatiohahmo Kamua niin sosiaalisessa mediassa kuin tarinoissa ja toiminnoissa museoillaan vapaasti. Materiaalit ovat osallistujien vapaassa käytössä ja Kamu voi seikkailla jatkossa esimerkiksi museoiden opastuksilla, esine-esittelyissä tai tapahtumien mainonnassa sen mukaan miten museot haluavat hahmon tarinaa ja toimintaa
kehittää.

Rahoituksen hankkeelle myönsi Kainuun liitto:
https://kainuunliitto.fi/kainuun-kulttuuritoiminnan-kehittamiseen-kokeilurahaa/

© Kainuun museo- ja kotiseutuyhdistys ry 2024 - kalevak.fi